Mattis logga

Mattis har sedan unga år arbetat med musik i olika konstellationer. Från 2018 har han släppt musik under eget namn och den 23 oktober landar hans debutalbum – ”Ett tag till”. Ett album inspelat i studion Röda Paradise i Stockholm och producerat av Linus Hasselberg, Hannes Hasselberg, Mattis och Oscar Calle Broberg. Till sin hjälp har han även haft Cleo, Parham och Ess Bogale, vilka alla medverkar. Albumets tematik kretsar kring det eviga sökandet efter något som kan ge svaret på meningen, lyckan och sorgen. ”Ett tag till” har tagit fyra år att färdigställa och som titeln avslöjar dröjer det ett tag till innan Mattis finner alla svaren.

- Albumet för mig har varit som en lång jakt efter ett svar. Mycket av tematiken utgår från att jaga en lycka, en mening och arbeta med sorger. Tyvärr har jag fått inse att jag inte har hittat det jag jagat. Alla har ju sina sätt, men jag har kommit fram till att jag får förlika mig med att jag inte kommer hitta det. Men det får vara fine, meningen kanske är just sökandet, berättar Mattis.

Den musikaliska grundplåten består av en blandning som hämtar inspiration från fjolårens hiphop och en mer modern elektronisk ljudbild, där det akustiska och digitala samsas om utrymmet. Inte sällan kombinerat med texter som hämtar inspiration från lyrikens värld, något som ekar starkast på ”Vindarnas väg”, ett spår som är en dikt signerad Mattis morfar, vilken gavs till honom efter dennes bortgång.

- Det är lätt att göra världen runt sig komplicerad och ofta uppstår en konflikt inom mig själv. Allt är ett försök att hitta mening och i slutändan är det det jag söker, mening till upplevelserna. Det här är saker jag velat säga länge, saker som jag har behövt säga och saker som kanske t.o.m. sades för sent. Ett tag till handlar om att brinna fort, om att jaga livet och att släppa sorgen fri. Man kan höra både min pappa och min morfar på albumet och förutom det är jag superglad att Cleo, Parham och Ess Bogale ville vara med och gästa. Den här skivan är personlig för mig och det känns verkligen som att många år av skrivande lett fram hit. Jag hoppas att det finns högtalare i himmelen och att dom spelar den högt, avslutar Mattis.

”Ett tag till” är Mattis debutalbum och släpps den 23 oktober på hans eget skivbolag."