mvhmattis.se
AUG 2021
Swipa
Sida 1
index
index
  • 1. INDEX
  • 2-3. COLOSSEUM LÅTTEXT
  • 4-5. MVH KORSORD
  • 6-9. STUDIO SEMESTER (utställning)
  • 10-11. RECEPT AV EKA SCRATCH
  • 12. MUSIK FÖR EN ITALIENSK EFTERMIDDAG
  • 13. ETT TAG TILL VINYL RE-PRESS
  • 14. DIKT "UR" AV MATTIS

Mvh magasin är en plattform för text. En plats att skriva av sig på och ett rum för att ge historierna ytterligare en dimension.

Första numret gavs ut den 16e april 2021. Andra numret innehåller inte bara mina egna ord utan även ett korsord, bilder av Victor Liljegren och ett recept av Djn och mat-entusiasten Eka Scratch. I magasinet finns låttexten till den kommande singeln "Colosseum" som är producerad av Embee.

På sida 13 går det att förhandsbeställa den limiterade andra utgåvan av Ett tag till vinyl (BLÅ). Skivan släpps officiellt senare i höst men går att förhandsbeställa redan nu i magasinet.

Foton på bak, fram och sida 1 är tagna av Mattis. Foton på sida 8 är tagna av Eka Scratch. Foton på sida 6,7,8 och 9 är tagna av Victor Liljegren.

Magasinet är gjort tillsammans med Jonathan Undhagen och Johan Lennartsson.

Mattis

Sida 2
låttext
låttext

Colosseum

Producerad av Embee

Skriven av Mattis Grusell & gäst

©® 2021 Mvh Inspelningar / David vs Goliath

Undrar hur länge jag orkar, hämta en att korka och jag byter bladet innan bläcket hunnit torka. Hela huvudet under ytan, men vi lärde oss snorkla och jag lärde mig modet ifrån Jonatan och Skorpan.

Ser du ljuset, ser du ljuset? Jag behöver ro, men jag gör vad som helst för ruset, vad som helst för ta mig igenom bruset. Magnituder vi är oförmögna att se bredden av, jag smyckade samma formulering som hon klädde av. Jag vill komma så nära känslan det bara går, oavsett dom konsekvenser det kan få och jag värderar tiden över effektivitet, men till priset av hur många referenser dom förstår. Jag tror det bästa jag har skrivit finns emellan orden, att mina rädslor visar sig i relationer, försökt hålla fokus men jag lyckas döda tålamodet före mina pelargoner.

Jag föredrar Piemonte före Sangiovese, känslor i versaler, resten mellan parenteser. Ser hur berättelserna reser utan att lämna min lägenhet på 39:an, mittemellan kemtvättarna och pizzerian

Bland dödar poeter och filosofer, en tunn linje mellan talanger och diagnoser. Och vi har sett vindarna dra förbi, dom säger rötterna blir starka när de blåser.

Har firat som att varje ny dag var jubileum, jag har minnen nog att dekorera ett museum, när hjärtat blir för litet, be dom bygga ut med fler rum, låt det fylla hela Colosseum, fylla Hela Colosseum.

Som jag försökt att klura ut det här, vad det nu är. Det gör jag en vacker dag. Jag vaknar väl upp snart.

Sida 3
låttext
låttext

EMBEE STOCKHOLM 2021

Tunnelbanan under våra fötter som en grävling, fjärde flaskan ut som inte innehåller näring, synerna på sanning har fler sidor än en tärning, men det är sättet du beskriver som ger berättelserna bäring. Försöker balansera konsekvensen av min gärning, men ljuset dansar runt i rummet som det var en fjäril. Jag har alltid valt en vacker bild framför en ärlig, när solen bortom horisonten ser ut som en hägring. Det är lätt att låta andra klä skotten för sin egen kamp, svårt att se strömmarna när vattnet ligger spegelblankt, mina ord är brev nu, så jag signerar verserna med mvh i nederkant. Fickorna blev tunnare men blocket hann bli bibeltjockt, år innan mina byxorna matchade mitt midjemått, bläcket ligger midnattsblått, hur kan nått som är så fängslande på samma gång befria oss?

Har firat som att varje ny dag var jubileum, Jag har minnen nog att dekorera ett museum, när hjärtat blir för litet, be dom bygga ut med fler rum, låt det fylla hela Colosseum, fylla Hela Colosseum.

Som jag försökt att klura ut det här, vad det nu är. Det gör jag, en vacker dag. Jag vaknar väl upp snart.

Som jag (Colosseum) vad det nu är (Fyll upp hela Colosseum) en vacker dag.

Som jag (Colosseum) vad det nu är (Fyll upp hela Colosseum) en vacker dag.

Sida 4
korsord
korsord
Sida 5
korsord
korsord

Kryssa

Lös dig fram till nyckelordet som bildar gästartisten på nya singeln Colosseum.

I fjol släppte vi det första korsordet i Gaffa och här på mvhmattis.se. Där kunde en lösa sig fram till alla låttitlar på albumet Ett tag till.

Ideén sprang ur intresset för ord. Att lära sig nya ord är för mig en upptäcksfärd och ett sätt att berika sitt språk på. I en värld där det mesta går snabbt var det roligt att åtminstone få sakta ner sättet vi avslöja gäster eller titlar på.

I andra numret av Mvh Magasin är det dags igen. Den här gången med ett helt nytt korsord. Genom att lösa krysset hittar du gästen på nästa singel. De blåmarkerde rutorna avser gästen för kommande singel och skrivs från höger till vänster.


Vinnaren utses i slutet av augusti och erhåller en re-press av vinylen Ett tag till (BLÅ). Skivan finns endast i en limiterad upplaga på 100 exemplar.

Maila ditt svar till mattiskorsord@gmail.com

Vill du lösa korsordet på en egen sida istället? Klicka här

Sida 6
Utställning
foto

Mvh
Studio semester

Sida 7
Utställning
foto
Sida 8
Utställning
foto
Sida 9
Utställning
foto

Av Victor Liljegren

Studiosemester.com

Sida 10
recept
recept

Mvh Eka

Ett recept av Eka Scratch

Sida 11
recept
recept

En av de godaste rätterna som jag älskar att laga just nu är taiwanesisk street food, Popcorn mushrooms. Jag är ett stort fan av olika svamprätter och denna ljuvliga kombination av det krispiga och mjuka, med sälta och hetta, gör denna svamprätt perfekt. Den passar väldigt fint tillsammans med andra smårätter eller varför inte som ett gott snack! Dessutom är denna delikatess vegansk och glutenfri.

200 g färsk ostronskivling
1 paket färsk sweet thai basilika
6 msk potatismjöl
1⁄2 tsk kryddblandning |kinesiska 5 kryddor
1⁄2 tsk salt

5 dl rapsolja
Salt & vitpeppar
Chilimajo

Börja med att dela de större svamparna i mindre delar och ställ åt sidan. Blanda sedan ihop potatismjöl tillsammans med kryddblandningen och saltet i en bunke. Vänd ner svampen i mjölet och blanda runt försiktigt så att all svamp täcks jämnt med mjölet. Häll sedan olja i en rymlig kastrull och låt den bli varm. Testkör en svamp för att se om oljan är tillräckligt varm, det skall börja bubbla fint runt svampen – då är det dags att fritera svampen i omgångar.

När du lägger ner svampen i oljan, försök att inte röra runt i kastrullen för mycket i början, då undviker du att svampen fastnar i varandra. När de blir så där fint gyllenbruna (efter ca 3 minuter), lägg över den friterade ostronskivlingen på ett fat med hushållspapper, så att en del av oljan kan rinna av. Fritera sweet basilikan snabbt i resten av oljan och lägg ut på hushållspapper för att rinna av. Obs! Tänk på att inte lägga i basilikan blöt och fuktig direkt ner i oljan, försök att torka av den från vatten och fukt så gott det går för att undvika oljestänk. Det går också bra att täcka kastrullen med en ren kökshandduk för att undvika stänk. Var försiktig när du friterar! Rosta lite vitpeppar tillsammans med salt i en liten stekpanna tills det börjar ryka. Utan att bränna vid! Häll över i en liten skål och låt det svalna. Detta görs för att de goda aromerna i salt och vitpeppar skall gifta sig och smakerna skall komma fram ännu mer. Blanda till sist ihop den friterade ostronskivlingen, sweet basilika, salt och vitpeppar. Servera genast tillsammans med chilimajo.

FRITERAD OSTRONSKIVLING MED SWEEET BASILIKA

Följ Ekas kulinariska storys

Sida 12
Spellista
Spellista

Musik för en italiensk eftermiddag

Sida 13
Merch
merch

Vinyl Re-press

ETT TAG TILL (BLÅ)

LIMITERAD

Sida 14
dikt
dikt

Ur

EN DIKT AV MATTIS

Jag fick din klocka
när du gick ur tiden
Schweiziskt stål
mot småländsk hud
Någon sa att urverkets
sanna strävan är att stanna
kanske är livets densamma

Men tiden stals från dig
för tidigt
som att batteriet dog
och vi kan aldrig få tillbaks
någonting som tiden tog

För klockan gick att
reparera
men ditt liv ej att laga
och desto fler slag den slår
desto mer blir minnen vaga

Jag har den runt armen nu
som påminnelse om att när
det är min tur att
gå ur tiden
någon annan klockan bär

mvhmattis.se
AUG 2021

Prenumerera på mvh magasin